Welkom
Nieuwsberichten
Biografie
Lespraktijk & Studio
Fotoalbum
Videoalbum
Discografie
Recensies
Locaties
Chasin' Fingers
Agenda
Archief 1990-2019
Archief 2020-2022
Contact
Gastenboek

N i e u w s b e r i c h t e n

DEZE PAGINA WORDT VANAF KALENDERJAAR 2023 NIET MEER GEACTUALISEERD.
ZIE HIERVOOR DAN DE WEBSITE WWW.PATRICKHOLLEEDERMUZIEK.NL

Nieuwsberichten Patrick Holleeder Muziek

 


 


► Het nieuwe Hammondorgel-Trio ORGANICE heeft zich gepresenteerd met mooie Studio-opnames en een eerste optreden bij de Gelderlandfabriek!!


► BENEFIET OPTREDEN door
BAND AID OEKRAÏNE voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne !!


Weergaloos Optreden van Patrick Holleeder en de Guus Essers Band voor JAZZCLUB GIGANT in Apeldoorn !


► Mijlpaal: Patrick is inmiddels meer dan 10 jaar eindredacteur van de 'TURNING WHEEL', Cluborgaan van de Hammond Orgel Club 

Het nieuwe Hammondorgel-Trio ORGANICE heeft zich gepresenteerd met mooie Studio-opnames en een eerste optreden bij de Gelderlandfabriek!!

 

 

 

CULEMBORG - Sinds september 2019 jl. bestaat er een nieuwe Hammondbezetting met Harm Nielsen uit Amersfoort op gitaar en Patrick Holleeder uit Wijk bij Duurstede op Hammondorgel. Het instrument waarmee het bij Patrick ruim 40 jaar geleden allemaal begonnen is.

De aanleiding voor deze oprichting was een heel leuke. Harm en Patrick kennen elkaar als studenten van het Zwols Conservatorium en hebben in de jaren 90 nog regelmatig met elkaar muziek gemaakt. Nadat beide heren waren afgestudeerd zijn de wegen gescheiden. Totdat Harm het geweldige idee had iets te willen gaan doen met de Hammondsound en daarom op zoek was naar een Hammondorganist voor een nieuw op te richten band.

Omdat hij de Hammondsound zo mooi vindt (wie niet?) en deze sound ook tot uiting wilde laten komen in diverse eigen composities, kwam hij ongeveer 20 jaar later weer bij Patrick uit. Na een aantal vruchtbare repetities in duovorm is er per juni 2020 ook nog een drummer aan deze combinatie toegevoegd, te weten Kees van Herk uit Culemborg en zo is ORGANICE ontstaan is zijn huidige vorm, een nieuwe Hammondorgel Trio dat originals en standards met elkaar afwisselt. De stukken en arrangementen zijn fris, maar vormen geen keurslijf zodat de muzikanten zich vrij kunnen blijven bewegen. De muziek kan soms stevig klinken, maar is soms ook juist heel mooi ingetogen. Dat houdt de variatie er goed in!

Dit trio is eind november 2020 de prachtige A60-studio in Didam ingedoken om een viertal composities vast te leggen. Deze composities zijn allen van de hand van Harm Nielsen.

 

Hammondorgel-Trio ORGANICE


In de afgelopen weken werd als muzikale verrassing steeds elke week een nieuwe Studio-opname openbaar gemaakt. Hieronder staan de opnames die op het moment beschikbaar zijn. Via het YouTube-kanaal van Harm is alles prachtig in beeld en geluid terug te zien en te beluisteren. Heel veel plezier en een grote dank aan allen die deze opnames mogelijk hebben gemaakt, niet in de laatste plaats de fantastische medewerkers van Studio A60 (een aanrader!). De finale, het openbaar maken van de vierde en laatste opname heeft dit jaar medio oktober plaats gevonden.

We hopen jullie gauw bij één van onze optredens terug te zien, op het moment dat dit allemaal weer mogelijk is. En geniet van alle 4 gepubliceerder (video)studio-opnames!!

Inmiddels heeft het 1e optreden van ORGANICE plaatsgevonden in Culemborg.


Voor informatie en foto's van dit optreden, klik hier op ARCHIEF VANAF 2020.Klik hier voor de Swingende studio-opname van
"THE THIN LINE"


Klik hier voor de mooie Ballad, de studio-opname van
"MAYA"

Klik hier voor de strakke Funky song, de studio-opname van
"LAGO DI LUGANO"

 

Klik hier voor de Funky/Bebop studio-opname van
"UIT RODE DRAAD"
 

 

BENEFIET OPTREDEN door
BAND AID OEKRAÏNE voor de
slachtoffers van de oorlog in Oekraïne !!

 


WIJK BIJ DUURSTEDE - Zondag 6 maart jl. is spontaan op de ochtend zelf een fantastisch initiatief ontstaan om toch iets te doen voor alle slachtoffers van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Een aantal wijkse muzikanten heeft op de Markt bij het Kerkplein belangeloos opgetreden voor het winkelend publiek tijdens de koopzondag om zoveel mogelijk geld op te halen om via giro 555 te schenken aan de samenwerkende hulporganistaties.
Op initiatief van Martine Steen heeft Chasin' Fingers (bestaande uit Patrick Holleeder op toetsen en Leen de Heer op contrabas) samen met Tom Moerenhout op drums en zangeres Patty van Rooijen een klein concertje gegeven. In deze samenstelling is hiervoor nog nooit eerder opgetreden!

Geheel onverwacht heeft ook een deel van het koor van Ome Ko een aantal stukken meegezongen met Patty. Er is € 160,= opgehaald voor Oekraïne, waarvoor hartelijk dank. De stralende zon heeft de snerpende kou tijdens dit concert doen vergeten. 

 

Ingelast benefietconcert op het kerkplein in Wijk bij Duurstede, 6 maart 2022

BAND AID OEKRAÏNE GEEFT EEN BENEFIETCONCERTJE IN HET CENTRUM       

 

 

 Klik hier voor een RECENSIE van dit benefietconcert

Klik hier voor nog meer foto's van dit benefietconcert in het
ARCHIEF VANAF 2020


 
Weergaloos Optreden van Patrick Holleeder en de Guus Essers Band voor JAZZCLUB GIGANT in Apeldoorn !

 

Jazzclub GIGANT, Tickle the Ivories met Patrick Holleeder en de Guus Essers Band, 26 januari 2020


APELDOORN - Zondag 26 januari 2020 jl. hebben Patrick Holleeder en de Guus Essers Band een concert gegeven voor Jazzclub Gigant in Apeldoorn.

Voor een uitzinnig en enthousiast publiek is er onder de noemer "Tickle the Ivories" een uitdagend programma uitgevoerd, Guus Essers en Patrick Holleeder elkaar meerdere malen in een muzikale battle hebben uitgedaagd, om de beurt op de YAMAHA-vleugel en het HAMMOND-orgel!

 

Patrick Holleeder en de Guus Essers Band voor Jazzclub GIGANT Apeldoorn, 26 januari 2020

Ook hebben Guus en Patrick allebei op één vleugel een quatre mains-uitvoering van het nummer Satin Doll gespeeld.
Deze en vele andere nummers (subliem begeleid door de rest van de band!) zijn terug te zien en te luisteren, zie onderstaande links:

 

 

KLIK HIER VOOR EEN LIVE-VIDEO "Jazz Gigant"

 

KLIK HIER VOOR EEN LIVE-VIDEO "Secret Love"
 

Voor nog veel méér foto's, zie het Archief vanaf 2020

Voor heel veel méér video's, zie ook het Videoalbum
 

 

 

Mijlpaal: Patrick is inmiddels meer dan 10 jaar eindredacteur van de 'TURNING WHEEL', Clubblad van de

 

Hammond Orgel Club Holland

 

Patrick Holleeder speelt op Hammondorgel


VEENENDAAL - Sinds februari 2012 is Patrick, naast alle muzikale bezigheden, ook eindredacteur van het Cluborgaan van de Hammond Toonwielorgelvereniging Nederland, korter gezegd Hammond Orgel Club.
Deze club telt iets minder dan 400 leden en geeft 4 keer per jaar het Clubblad "Turning Wheel" uit.


Deze landelijke vereniging zet zich in voor het behoud van Hammondorgels in het algemeen en de toonwielorgels in het bijzonder. Om dat te bereiken wordt er regelmatig een Clubblad uitgegeven en zijn er ook 4 ledencontactdagen per jaar in Veenendaal. Ook geeft deze vereniging muzikale en technische informatie voor het bespelen en onderhouden van deze bijzondere orgels.

Hammond Toonwielorgel

Patrick vindt het nog steeds een leuke uitdaging om, na 5 jaar eindredacteur te zijn geweest van het Wersi Muziek Clubblad, zich in te kunnen zetten voor het uitgeven van een landelijk goed gelezen Clubblad bij een ander orgelmerk. Ook verzorgt hij naast de redactionele werkzaamheden (samen met een Turning Wheelredactie bestaande uit 5 redactieleden) de complete opmaak & layout van dit mooie clubblad (inclusief cover) voordat deze naar de drukker gaat.


Het allermooiste is dat het musiceren bij Patrick juist allemaal begonnen is met het spelen op een Hammondorgel (zie
biografie)! Hammond blijft daarbij voor Patrick ook een fenomeen (trouwens het enige orgelmerk in het woordenboek!)...


Kortom, het blad "Turning Wheel" is een uitgelezen kans voor Patrick om op deze manier deze nostalgie voort te kunnen (blijven) zetten!
  

 

Hammond Orgel Club Holland

 

Meer over deze Hammondclub, klik hier 

Hammond Orgel Club Holland Turning Wheel

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer over de volledige redactie
van de Turning Wheel
o.l.v. Patrick Holleeder

 

 
 KLIK HIERONDER op Download (in rood weergegeven)
voor een originele sponsoradvertentie van Patrick Holleeder Muziek


Sponsoring Patrick Holleeder Muziek.pdf
Download

 

 
 

 

 

Patrick Holleeder Muziek  | info@patrickholleeder.nl
Top