Welkom
Nieuwsberichten
Biografie
Lespraktijk & Studio
Fotoalbum
Videoalbum
Discografie
Recensies
Locaties
Chasin' Fingers
Agenda
Archief
Contact
Gastenboek
Inlogpagina Leerling

 

Nieuwsberichten

 
  

 


► Live-optreden Jacqlin Peters ColLEKtive in de grote studio Midvliet FM/TV


Patrick is inmiddels 7 jaar eindredacteur van het Cluborgaan 'TURNING WHEEL' van de Hammond Orgel Club 

 

 

 

 

 

 

Live-optreden Jacqlin Peters ColLEKtive in de grote Studio Midvliet

 

Jacqlin Peters ColLEKtive

 


Op zondag 10 februari jl. had het programma Kakafonie bij Midvliet FM een derde uur. In dat extra uur, tussen 14:00 en 15:00 uur was er een exclusief optreden van Jacqlin Peters ColLEKtive in de grote studio van Midvliet. Dat concert met als titel ‘My tribute to Ella’s songs’ is live te volgen via Midvliet FM en Midvliet tv.

In een afwisselend programma heeft Jacqlin de liedjes gezongen die we allemaal kennen van Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Diana Krall en Norah Jones. Een uur lang heerlijk genieten van werk uit het American Songbook, vol swing, zwoele bossanova’s en prachtige ballads. Vanuit het hart gezongen, in haar eigen stijl.

Het Jacqlin Peters ColLEKtive is ontstaan door een samenwerking van professionele muzikanten rond de rivier de “LEK”. Bestaande uit Patrick Holleeder uit Wijk bij Duurstede, Sándor Bódi uit Culemborg, Vincent Knaven uit Tiel en Jacqlin Peters uit Beusichem.

De veelzijdige pianist Patrick Holleeder, heeft na zijn behaalde Masterdiploma aan het Zwols Conservatorium samengewerkt met talloze musici waaronder Cor Bakker, Henk Meutgeert en jazznestor Jerry van Rooijen. Naast zijn werk als concertpianist, arrangeur en muziekdocent, is hij één van de vaste begeleiders van Jacqlin, maar speelt ook in diverse andere bezettingen. Door zijn ruime ervaring kan hij met zijn improviserend vermogen geweldig inspelen op elk muzikaal moment.

Sándor Bódi is in dit ensemble de rots in de branding. Deze Hongaarse bassist weet met zijn bas altijd op meer dan voortreffelijke wijze een mooie basis onder het totale geluid van dit collectief te leggen. Geboren in een gezin van professionele muzikanten was de basis in de muziek al gelegd. Na zijn studie aan het conservatorium in Boedapast, heeft hij voor de muziek over de hele wereld gereisd en gespeeld met onder meer Toots Thielemans en Michel Legrand.

Al vanaf haar zesde jaar begon Jacqlin Peters met zingen. Na haar tijd in Hong Kong, waar ze rond 2000 in een musical zong, keerde ze terug naar Nederland en pakte haar passie voor jazzmuziek weer op. Jacqlin's veelzijdige stem past bij alle variaties. De Nederlandse zangeres Jacqlin wordt door haar collega’s beschreven als ‘een zangeres met een charmante uitstraling en boeiende persoonlijkheid’. De mengeling van haar stem, verrassend en uit het hart gezongen, mist zijn uitwerking niet.

De aan het Gronings Conservatorium afgestudeerde Vincent Knaven, maakt het ColLektive compleet en zorgt voor de juiste grooves. Of het nu zachte ballads, zoete Bossa Nova’s of Funky swingnummers zijn. Naast zijn werk als docent werkt hij ook bij diverse muziektheatergroepen: ‘Di Gojim' en ‘De gang van Sake’, waarmee hij nationaal en internationaal optreedt.

Kijk voor meer informatie over dit ColLEKtive op de website www.jacqlin.nl

Het Jacqlin Peters ColLEKtive speelde LIVE in de grote studio van Midvliet in een extra uur van Kakafonie op zondag 10 februari tussen 14:00 en 15:00 uur. Het concert werd live uitgezonden via Midvliet FM en Midvliet tv. Dit is via de stream op de site van Midvliet TV terug te bekijken.

 

 *** Meer over dit optreden is terug te lezen in het Archief ***

 

  

Patrick is inmiddels 7 jaar eindredacteur van Clubblad 'Turning Wheel' van de
 


Hammond Orgel Club 

Patrick Holleeder speelt op Hammondorgel

Sinds februari 2012 is Patrick, naast alle muzikale bezigheden, ook eindredacteur van het Cluborgaan van de Hammond Toonwielorgelvereniging Nederland, korter gezegd Hammond Orgel Club. Deze club telt ongeveer 400 leden en geeft 4 keer per jaar het Clubblad "Turning Wheel" uit.

Deze landelijke vereniging zet zich in voor het behoud van Hammondorgels in het algemeen en de toonwielorgels in het bijzonder. Om dat te bereiken wordt er regelmatig een Clubblad uitgegeven en zijn er ook 4 ledencontactdagen per jaar in Veenendaal. Ook geeft deze vereniging muzikale en technische informatie voor het bespelen en onderhouden van deze bijzondere orgels.

Hammond Toonwielorgel

Patrick vindt het nog steeds een leuke uitdaging om, na 5 jaar eindredacteur te zijn geweest van het Wersi Muziek Clubblad, zich in te kunnen zetten voor het uitgeven van een landelijk goed gelezen Clubblad bij een ander orgelmerk. Ook verzorgt hij naast de redactionele werkzaamheden (samen met een Turning Wheelredactie bestaande uit 5 redactieleden) de complete opmaak & layout van dit mooie clubblad voordat deze naar de drukker gaat.

Het allermooiste is dat het musiceren bij Patrick juist allemaal begonnen is met het spelen op een Hammondorgel (zie
biografie)! Hammond blijft daarbij voor Patrick ook een fenomeen (trouwens het enige orgelmerk in het woordenboek!)...

Kortom, het blad "Turning Wheel" is een uitgelezen kans voor Patrick om op deze manier deze nostalgie voort te kunnen (blijven) zetten.


Hammond Orgel Club bestaat inmiddels meer dan 25 jaar 

Meer over deze Hammondclub, klik hier


Turning Wheel


Meer over de Redactie van het blad "Turning Wheel"

 

 KLIK HIERONDER op Download (in rood weergegeven)
voor een originele sponsoradvertentie van Patrick Holleeder Muziek


Sponsoring Patrick Holleeder Muziek.pdf
Download

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Patrick Holleeder Muziek  | info@patrickholleeder.nl
Top