Welkom
Nieuwsberichten
Biografie
Lespraktijk & Studio
Fotoalbum
Videoalbum
Discografie
Recensies
Locaties
Chasin' Fingers
Agenda
Archief 1990-2019
Archief 2020-2022
Contact
Gastenboek

B i o g r a f i e 

DEZE PAGINA WORDT VANAF KALENDERJAAR 2023 NIET MEER GEACTUALISEERD.
ZIE HIERVOOR DAN DE WEBSITE WWW.PATRICKHOLLEEDERMUZIEK.NL

 

Patrick Holleeder

 

Patrick Holleeder (1972)

 

Patrick Holleeder heeft gedurende zijn lagere schooltijd zijn eerste muzieklessen gevolgd bij de bekende pianist Bert van den Brink. Zijn eerste ervaring met de muziek begon achter een Hammondorgel. Later aangevuld met klassieke pianolessen.

Na zijn Atheneumtijd heeft hij Piano Jazz en Lichte Muziek gestudeerd aan de Conservatoria van Hilversum en Zwolle (1992-2000), waar hij cum laude is afgestudeerd (en met een 9 voor zijn afsluitende praktijkexamens) en zijn BACHELOR/DM diploma (DM=Docerend Musicus) en 2 jaar later zijn MASTER/UM diploma (Master Of Music/Uitvoerend Musicus (MMus) heeft behaald.

Lessen en Workshops heeft hij ondermeer gehad van Henk Elkerbout, Erik van Lier, Henk Meutgeert, Rik Elings, Ruud Ouwehand, Michiel Braam, Rob van Bavel, Jerry van Rooijen, Cor Bakker en Mark Murphy. Voor en tijdens zijn studie heeft Patrick diverse cursussen gevolgd voor componeren, arrangeren, podiumpresentatie, studio-techniek, musiconomie, ensemble- en (hoofdvak-) zangbegeleiding.

Patrick geeft sinds 1997 nu al meer dan 25 jaar muzieklessen op de MUZIEKSCHOOL OLST-WIJHE (voorheen SMOW) in deze gelijknamige gemeente, inmiddels ook sinds 1992 nu meer dan 30 jaar op BARTIMÉUS (instituut voor blinden en slechtzienden), zowel op locatie Zeist als ook in Doorn en last-but-not-least in zijn eigen privé-praktijk ruim 34 jaar, deze is sinds 2001 georganiseerd in zijn zelfstandige muziekonderneming PATRICK HOLLEEDER MUZIEK (en is bij de Kamer van Koophandel te Utrecht/Midden Nederland ingeschreven).

Daarbuiten geeft hij zeer regelmatig optredens, concerten en workshops. Ook speelt hij tot op heden bij diverse uiteenlopende bezettingen, muziekprojecten en heeft hij ook in de afgelopen tijd diverse ensembles gedirigeerd. Voor verschillende bezettingen (waaronder bijvoorbeeld regionale zangkoren) heeft hij met enig regelmaat arrangeerklussen en produceert hij voor diverse producties orkest- en begeleidingsbanden. Buiten het actief musiceren schrijft hij diverse artikelen voor clubbladen in Nederland. Patrick heeft in de afgelopen tijd ook aan een tiental CD's zijn muzikale medewerking als pianist en soms tegelijk als arrangeur verleend. Af en toe ook als producer (zie discografie).

Patrick heeft 5 jaar (1994-1999) als demonstrateur en verkoper gewerkt in de muziekspeciaalzaak ELRECOM in Baarn en heeft Patrick in 1998 als organist opgetreden tijdens de landelijke Promotiedag (muziekbeurs) in Vianen voor het merk WERSI tijdens een avondconcert voor ruim 800 man.
Patrick heeft hij ook 5 jaar (2002-2007) volgemaakt als muziekdocent op de MUZIEKSCHOOL NOORD-WEST VELUWE in Harderwijk en Nijkerk op de afdeling keyboard en Piano Lichte Muziek

Patrick maakt sinds 1996, dus inmiddels ook hier een 25-jarig jubileum gehad, deel uit van de fantastische en zeer succesvolle funkjazzformatie 
SHEBOP uit Kampen, waarmee de eerste plaats werd behaald tijdens het Nederlands VPRO-Jazzconcours in 1999. Ook heeft Patrick met SHEBOP diverse CD’s opgenomen, waaronder een productie met jazznestor Jerry van Rooijen en geluidstechnicus Max Bolleman.

Ook is hij maar liefst 21 jaar (1988-2009) pianist/toetsenist geweest bij GOSPELKOOR PAMFANOS uit Zeist, waarbij hij ook ruim anderhalf jaar (1999/2000) verantwoordelijk was voor de koordirectie als vaste dirigent, maar hij heeft daarvoor en daarna ook zeer regelmatig als 2e dirigent er voor gestaan.


Patrick heeft ook in een flink aantal bigbands meegespeeld o.a. in Zeist en Kampen en uiteraard in de Bigband van het Zwols Conservatorium (1994), maar ook van maart 1995 t/m juni 1998 bij de waarschijnlijk oudste bigband van Nederland, BIGBAND ALLOTRIA uit Zwolle.

Patrick Holleeder, pianist 

         

Patrick heeft in de periode na zijn afstuderen tot en met het jaar 2017 ook intensief samengewerkt met zangeres Debby Beemer. Eerst als voormalig dirigente van Gospelkoor Pamfanos, maar daarna (vanaf 2007) ook in hun duobezetting TWO OF A KIND. In de afgelopen jaren is hun samenwerking verder uitgebreid in de band  DEBBY AND THE DEEBIES (later: KERSENPROMS ZANG & COMBO). Met deze band heeft Patrick meegewerkt aan 5 grote Prommuziekprodukties (tussen 2013-2017) van het Mega Spektakel 'Kersenproms' in Werkhoven met diverse gasten, waarbij hij ondermeer rasentertainer Benjamin Murck, zanger Sebastiën Hoek, zangeres Marie Louise Geurtsen en de zeer bekende popzanger van Het Goede Doel Henk Westbroek heeft begeleid voor een meer dan 800-koppig publiek.

Patrick Holleeder, docerend & uitvoerend musicus

Ook heeft Patrick in de afgelopen jaren
tegelijk actief meegespeeld in meerdere Vocale Jazz-& Popensembles, waaronder o.a. in
D-KLEIN met zangeres Debby Beemer, vanaf 2016 in the JACQLIN SPRING ColLEKtive gesitueerd rondom zangeres Jacqlin Spring (en rondom de LEK) en vanaf 2017 in de bezetting CONNIE & FRIENDS met zangeres Connie van Koningsbrugge. Al deze bovenstaande ensembles, maar ook vele andere (ook uitsluitend instrumentale) bezettingen zijn te zien in het fotoalbum en/of te horen in het videoalbum.

Sinds september 2019 speelt Patrick in een nieuw Hammondorgel-Trio ORGANICE samen met gitarist/componist Harm Nielsen en drummer Kees van Herk. Deze band wisselt eigen composities en jazzstandards met elkaar af.
Sinds mei 2021 is Patrick toegetreden tot de band COR-S-COLLECTIVE van saxofonist/fluitist Cor van der Meij waarmee ambitieuze plannen voor dansmuziek en concerten gerealiseerd gaan worden. Deze allround band speelt een mooie mix van swingende blues, zwoele latin, classic jazz en jazzy rock & pop.

Al sinds 2005 is Patrick doorlopend op pad door het hele land met de bezetting CHASIN' FINGERS met saxofonist/bassist Leen de Heer, regelmatig aangevuld met gastsolisten en dan spelend onder de naam CHASIN' FINGERS PLUS. Verder speelt hij ook in diverse gelegenheidsbezettingen, maar ook solo verzorgt hij met enig regelmaat grote gastoptredens. Naast deze optredens wordt Patrick vaak gevraagd als jurylid of begeleider/ bandcoach bij Talentenjachten en (Vocale) Concoursen in de regio.

Sinds 2007 heeft Patrick een eigen muziekstudio aan huis in Wijk bij Duurstede van waaruit muzieklessen en repetities van diverse ensembles plaatsvinden. Ook kunnen hier nieuwe en bestaande audio- &  DVD-producties worden opgenomen, maar ook compleet afgemixt en/of gemonteerd worden.  Deze studio is begin 2012 verbouwd. Dat geeft tot op de dag van vandaag nieuwe mogelijkheden voor de studio zelf en zijn lespraktijk. Meerdere CD-producties hebben al in deze PHM-Studio plaatsgevonden. Sinds 2010 is Patrick ook voor diverse CD-producties de producer geweest onder zijn compleet eigen en officieel geregistreerde CD-label Patrick Holleeder Muziek.

Sinds begin 2012 is Patrick buiten zijn muzikale activiteiten op het podium ook nog eindredacteur van het Cluborgaan "
Turning Wheel", het Clubblad van de Hammond Orgel Club Holland, opgericht voor het promoten en in stand houden van Hammondorgels. Zie pagina Nieuwsberichten
En zo is de cirkel van zijn biografie weer helemaal rond, want met Hammondorgels is het in de muziek bij Patrick allemaal ooit een keer begonnen, en dat ruim 40 jaar geleden...!!

 
 

Paginafoto bovenaan: © 2018 Fotografie Gino DeiraKlik hieronder voor een verkorte biografie van Patrick Holleeder, vernieuwde versie:

Download verkorte biografie Patrick Holleeder

  

 

Muziek op de achtergrond (beschikbaarheid afhankelijk van browser):
What are you doing for the rest of your life, © 2010 Patrick Holleeder Muziek, Wijk bij Duurstede

 

Patrick Holleeder Muziek  | info@patrickholleeder.nl
Top