Welkom
Nieuwsberichten
Biografie
Lespraktijk & Studio
Fotoalbum
Videoalbum
Discografie
Recensies
Locaties
Chasin' Fingers
Agenda
Archief
Archief vanaf 2020
Contact
Gastenboek
Inlogpagina Leerling

B i o g r a f i e 

 

Patrick Holleeder

 

Patrick Holleeder (1972)

 

 

Patrick Holleeder heeft gedurende zijn lagere schooltijd zijn eerste muzieklessen gevolgd bij de bekende pianist Bert van den Brink. Zijn eerste ervaring met de muziek begon achter een Hammondorgel. Later aangevuld met klassieke pianolessen.

Na zijn Atheneumtijd heeft hij Piano Jazz en Lichte Muziek gestudeerd aan de Conservatoria van Hilversum en Zwolle (1992-2000), waar hij cum laude is afgestudeerd (en met een 9 voor zijn afsluitende praktijkexamens) en zijn BACHELOR/DM diploma (DM=Docerend Musicus) en 2 jaar later zijn MASTER/UM diploma (Master Of Music/Uitvoerend Musicus (MMus) heeft behaald.

Lessen en Workshops heeft hij ondermeer gehad van Henk Elkerbout, Erik van Lier, Henk Meutgeert, Rik Elings, Ruud Ouwehand, Michiel Braam, Rob van Bavel, Jerry van Rooijen en Cor Bakker. Voor en tijdens zijn studie heeft Patrick diverse cursussen gevolgd voor componeren, arrangeren, podiumpresentatie, studio-techniek, musiconomie, ensemble- en (hoofdvak-) zangbegeleiding.

Patrick geeft nu bijna 24 jaar muzieklessen op de MUZIEKSCHOOL OLST-WIJHE (voorheen SMOW) in deze gelijknamige gemeente, inmiddels ook zo'n 29 jaar op BARTIMÉUS (instituut voor blinden en slechtzienden), zowel op locatie Zeist als ook in Doorn en last-but-not-least in zijn eigen privépraktijk ruim 30 jaar, deze is sinds 2001 georganiseerd in zijn zelfstandige muziekonderneming PATRICK HOLLEEDER MUZIEK (en is bij de Kamer van Koophandel Utrecht ingeschreven).

Daarbuiten geeft hij zeer regelmatig optredens, concerten en workshops. Ook speelt hij bij diverse uiteenlopende bezettingen, muziekprojecten en heeft hij in de afgelopen tijd diverse ensembles gedirigeerd. Voor verschillende bezettingen (waaronder bijvoorbeeld regionale zangkoren) heeft hij met enig regelmaat arrangeerklussen en produceert hij voor diverse producties orkest- en begeleidingsbanden. Buiten het actief musiceren schrijft hij diverse artikelen voor clubbladen in Nederland. Patrick heeft in de afgelopen tijd ook aan een tiental CD's zijn muzikale medewerking als pianist en soms tegelijk als arrangeur verleend. Laatste jaren ook als producer (zie discografie).

Patrick heeft 5 jaar als demonstrateur en verkoper gewerkt in de muziekspeciaalzaak ELRECOM in Baarn en heeft hij ook 5 jaar volgemaakt als muziekdocent op de Muziekschool Noord-West Veluwe in Harderwijk en Nijkerk op de afdeling keyboard en Piano Lichte Muziek. Deze muziekschool is nu beter bekend als Popschool Harderwijk.

Patrick maakt inmiddels bijna 25 jaar deel uit van de fantastische en zeer succesvolle funkjazzformatie 
SHEBOP uit Kampen, waarmee de eerste plaats werd behaald tijdens het Nederlands VPRO-Jazzconcours in 1999. Ook heeft Patrick met SHEBOP diverse CD’s opgenomen, waaronder een productie met jazznestor Jerry van Rooijen en geluidstechnicus Max Bolleman.

Ook is hij 21 jaar pianist/toetsenist geweest bij Gospelkoor Pamfanos uit Zeist, waarbij hij ook ruim anderhalf jaar verantwoordelijk was voor de koordirectie als vaste dirigent, maar hij heeft daarvoor en daarna ook zeer regelmatig als 2e dirigent er voor gestaan.
 
 

Patrick Holleeder, pianist 

         

Patrick heeft ook in een flink aantal bigbands meegespeeld o.a. in Zeist en Kampen en uiteraard in de Bigband van het Zwols Conservatorium, maar ook specifiek bij de waarschijnlijk oudste bigband van Nederland, te weten Bigband Allotria uit Zwolle.

Patrick heeft in de periode na zijn afstuderen tot op heden ook intensief samengewerkt met zangeres Debby Beemer. Eerst als voormalig dirigente van Gospelkoor Pamfanos, maar later ook in hun duobezetting TWO OF A KIND. In de afgelopen jaren is hun samenwerking verder uitgebreid in de band  DEBBY AND THE DEEBIES (later: KERSENPROMS ZANG & COMBO). Met deze band heeft Patrick meegewerkt aan 5 grote Prommuziekprodukties van het Mega Spektakel 'Kersenproms' in Werkhoven met diverse gasten voor een meer dan 800-koppig publiek!

Patrick Holleeder, docerend & uitvoerend musicus

Ook heeft Patrick in de afgelopen jaren
tegelijk actief meegespeeld in meerdere Vocale Jazz-& Popensembles, waaronder o.a. in
D-KLEIN met zangeres Debby Beemer, JACQLIN PETERS ColLEKtive gesitueerd rondom zangeres Jacqueline Peters (en rondom de LEK) en in de bezetting
CONNIE & FRIENDS met zangeres Connie van Koningsbrugge. Al deze bovenstaande ensembles, maar ook vele andere (ook uitsluitend instrumentale) bezettingen zijn te zien in het fotoalbum en/of te horen in het videoalbum
.

Sinds september 2019 speelt Patrick in een nieuw Hammondorgel-Trio ORGANICE samen met gitarist/componist Harm Nielsen en drummer Kees van Herk. Deze band wisselt eigen composities en jazzstandards met elkaar af.
Recentelijk vanaf mei 2021 is Patrick toegetreden tot de band IMPROVISIONS KWARTET (ook nu  bekend onder de naam THE NOTE MINGLERS), waarmee ambitieuze plannen voor dansmuziek en concerten gerealiseerd gaan worden. Deze allround band speelt een mooie mix van swingende blues, zwoele latin, classic jazz en jazzy rock & pop.

Al jaren is Patrick doorlopend op pad door het hele land met de bezetting CHASIN' FINGERS met saxofonist/bassist Leen de Heer, regelmatig aangevuld met gastsolisten en dan spelend onder de naam CHASIN' FINGERS PLUS. Verder speelt hij ook in diverse gelegenheidsbezettingen, maar ook solo verzorgt hij met enig regelmaat grote gastoptredens. Naast deze optredens wordt Patrick vaak gevraagd als jurylid of begeleider/ bandcoach bij Talentenjachten en (Vocale) Concoursen in de regio.

Sinds 2007 heeft Patrick een eigen muziekstudio aan huis in Wijk bij Duurstede van waaruit muzieklessen en repetities van diverse ensembles plaatsvinden. Ook kunnen hier nieuwe en bestaande audio- &  DVD-producties worden opgenomen, maar ook compleet afgemixt en/of gemonteerd worden. Deze studio is begin 2012 verbouwd. Dat geeft tot op de dag van vandaag nieuwe mogelijkheden voor de studio zelf en zijn lespraktijk. Meerdere CD-producties hebben al in deze PHM-Studio plaatsgevonden.
Sinds 2010 is Patrick ook voor diverse CD-producties de producer geweest onder zijn compleet eigen en officieel geregistreerde
CD-label
Patrick Holleeder Muziek.

Sinds begin 2012 is Patrick buiten zijn muzikale activiteiten op het podium ook nog eindredacteur geworden van het Cluborgaan "
Turning Wheel", het Clubblad van de Hammond Orgel Club Holland, opgericht voor het promoten en in stand houden van Hammondorgels. Meer hierover op de pagina Nieuwsberichten

En zo is de cirkel van zijn biografie weer helemaal rond, want met Hammondorgels is het in de muziek bij Patrick allemaal ooit een keer begonnen, en dat ruim 40 jaar geleden...!!

 
 

Paginafoto bovenaan: © 2018 Fotografie Gino DeiraKlik hieronder voor een verkorte biografie van Patrick Holleeder, vernieuwde versie:

Download verkorte biografie Patrick Holleeder

  

 

Muziek op de achtergrond: What are you doing for the rest of your life, © 2010 Patrick Holleeder Muziek, Wijk bij Duurstede

 

Patrick Holleeder Muziek  | info@patrickholleeder.nl
Top